mixed beans soup | zuppa di legumi
ENG
What you need (for 2 people):
-160g of dry mixed beans
-1/2 golden onion
-2 carrots
-1 garlic clove
-powdered vegetable broth
-white wine vegan certified
-extra virgin olive oil
Directions:
Put the dry mixed beans in a bowl with water and put them to soak for one night. Cut the half onion and the carrots into slices and put them in a pan with the garlic clove cut into halves. Add some olive oil, cover with a lid, and cook for 5 minutes. Then pour some white wine and add the beans. Keep cooking for other 5 minutes. Now add 1 liter of water and a table spoon of powdered vegetable broth. Cook for 1 hour and a half or more. Turn off the burner and keep the pan covered with the lid for 15 minutes. Serve with some olive oil and salt to taste.
ITA
Di cosa hai bisogno (per due persone):
-160g di legumi misti disidratati
-mezza cipolla dorata
-2 carote
-1 spicchio d'aglio
-brodo vegetale in polvere
-vino bianco certificato vegano
-olio extra vergine di oliva
Procedimento:
Metti i legumi in una ciotola con dell'acqua e lascia idratare per una notte. Taglia la cipolla e le carote a fette e mettile in una padella con l'aglio tagliato a metà. Aggiungi dell'olio di oliva, copri con un coperchio e cuoci per 5 minuti. A questo punto versa del vino e aggiungi i fagioli. Continua a cuocere per altri 5 minuti. Aggiungi un litro di acqua e un cucchiaino pieno di brodo vegetale. Mischia bene e cuoci per un'ora e mezza o più. Spegni il fuoco e lascia riposare con il coperchio per 15 minuti. Servi con dell'olio di oliva e del sale.
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